Български English Руский 056­ 811 880 Оферти за продажба и наем на недвижими имоти в Бургас и региона
НачалоПокупката на жилище е сериозен процес

Покупката на жилище е сериозен процес

Дали се активизира или спада пазарът на недвижими имоти, и продавачи и купувачи ще се стремят да направят най-изгодната за тях сделка. Според последните изследвания предлагането на имоти изпреварва търсенето почти с 80%. Като се има предвид психологичната атака от порои и наводнения, стресът от земетресенията, този процент може би и да е по-голям. Това обаче съвсем не дава някакво предимство на купувачите, защото по-голямата част от тях продължават да допускат грешки, дължащи се на незнание, прекалена самоувереност, подценяване на процедурата „покупка-продажба“, сляпо доверяване на съмнителни „специалисти“. Намаляването на цените на жилища (макар и минимално) ни кара да си спомним думите на един от най-големите оратори в света – милиардерът Доналд Тръмп, който преди две години, когато започна намаляването на цените на имоти произнесе един от своите ценни съвети „Сега е чудесен момент да излезеш и да си купиш жилище“. Препоръчваме този съвет на своите клиенти точно сега. Анализирайки процесите, разсъжденията, логиката и най-вече действията на купувачите, ние достигнахме до основните грешки, които купувачите допускат и на основание на тях даваме следните съвети:

1.  Направете подробен анализ на състоянието на семейния бюджет. Това е най-важната дейност! Направете подробен разчет на семейните финанси. Колко получавате, колко харчите. Не забравяйте да имате сериозен запас за внезапни нужди. Разчетете и евентуални временни затруднения свързани с бизнеса, съкращения на работното място и други. Включете и разходите за годишни и месечни такси, застраховки. Не гледайте и не се увличайте по имоти, които не са по вашия джоб, защото така може да изтървете тези, като са точно за Вас. Направете разчет за това, какво може да Ви отпусне банката. По възможност не вземайте ипотечен кредит, а потребителски, за да не останете без жилище при лошо стечение на обстоятелствата. Трябва да знаете, на какъв заем може да разчитате за да знаете и какви имоти да търсите. Трябва да имате предвид, че покрай имота си ще имате редица допълнителни разходи. Те почват още при тегленето на потенциалния кредит. Впоследствие ще имате разходи по новия имот – прехвърляне, застраховка, данъци и много други. Предвидете ги при разчетите!

2.    Бъдете решителни и не подхождайте емоционално. В тесен семеен кръг обсъдете всичко, което смятате да има Вашият нов дом. Знайте, че „идеалният дом“ не съществува. Затова бъдете решителни, но същевременно си оставете възможност за хоризонтален и вертикален маньовър. При всички варианти, които обмисляте, включете и един за възможен компромис. Бъдете решителни но не изпадайте в еуфория, не се поддавайте на емоции – покупка на всяка цена и то точно сега. Не се поддавайте на триковете на продавачите от типа на: „Умишлено забавих продажбата заради Вас. Иначе имам поне двама купувачи, които чакат да им се обадя и веднага да го купят“ или „Даваха ми с 5000 повече, но понеже виждам, че сте сериозен и имотът ще е в добри ръце“. Добрите продавачи подготвят имота си предварително. Изчистват, боядисват, закърпват. Някои дори оставят „рмонтът“ да продължи по време на огледите, като не пропускат да подчертаят, че се прави „грандиозен ремонт“, който ще завърши скоро. Не се изкушавайте от такива евтини трикове да плащате твърде много за нещо, което е коствало минимални усилия и средства. Жилище не се купува всеки ден. А и при всички случаи Вие ще имате свои собствени виждания за нов подход и реконструкция на жилишето. Затова огледите трябва да са изключително обстойни. Бъдете настойчиви и пожелайте да видите всичко. Не се задоволявайте само с един оглед. Вижте жилището, както вечер, така и на дневна светлина. Разпитайте за съседите и останалите обитатели във входа.

3.    Мислете в преспектива. Мислете не за днес! Мислете за бъдещето! Ако сте младо семейство помислете за това колко деца ще имате. В тази връзка не купувайте малко жилище, ако се наложи да го продадете след 3-4 години. Ако сте по-възрастни и купувате малко жилище, дали не е по-добре да е на първи или втори етаж? Поставянето на правилни приоритети и изисквания още в началото на процеса на купуване на жилище е от изключителна важност.

4.    Доверете се на специалисти. Много хора подхождат изключително непрофесионално към покупката на имот или просто нямат необходимите и достатъчни знания и умения за това. Използването на брокера на продавача пък, може да е най-лошото от всички възможни решения. Потърсете, консултирайте се с приятели и се свържете с няколко лицензирани агенции за недвижими имоти. Разгледайте сайтовете им. Направете срещи в офисите им. Там ще получите първите сигнали за техния професионализъм. Информирайте се подробно за методите им на работа, за условията при посредничество. По възможност се свържете с техни клиенти и чуйте тяхното мнение. И чак тогава изберете агенцията, с която ще работите. Изискайте да подпишете договор за посредничество. Прочетете го задълбочено, като при нужда се посъветвайте с Вашия адвокат. Особено внимание обърнете на правата и задълженията Ви. Не сключвайте безсрочни договори!! Много агенции пробутват този трик за да могат да Ви рекетират и при едностранно прекратяване от Ваша страна да им изплатите някаква сума, независимо, че не са си свършили работата, както трябва. Времето на илотите  мина отдавна. При всички случаи в договора трябва да има клаузи за предсрочно прекратяване, ако брокерът (агенцията) не си върши съвестно задълженията. Ние от агенция за недвижими имоти ЕГИДА даваме тези съвети на всички решили да си купят жилище с цел: -    Да се ограничи до минимум възможността за имотни измами; -    Да се даде шанс на всеки решил да си купи ново жилище да направи най-правилния избор; -    Да се предпазят купувачите от евтините трикове на продавачи и недобросъвестни брокери (агенции).

 

Търсене на недвижими имоти

Заяви имот

Търсите или предлагате имот?

Ако търсите или предлагате имот, изпратете заявка. Ние ще се свържем с Вас за подробности!

Заявка за имот

Търсим да купим:

Търсим да наемем:

Новини

  • В ситуация на извънредно положение-мерки и безопасно обслужване на нашите клиенти!

    <p>Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и с цел да защитим здравето,&nbsp; агенция "Егида", предприема следните мерки:</p> <ol> <li>Продължаваме да обслужваме активни и бъдещи клиенти, но в условията наповишено внимание и предприети предпазни мерки както за брокер-консултантите ни, така и за всички продавачи, купувачи, наематели, наемодатели и доверили ни се по други услуги.</li> <li>Всеки оглед ще се извършва по определен ред, при спазване на най-висока степен на хигиена и с минимален брой присъстващи.</li> <li>Предприемаме&nbsp; необходимите&nbsp; мерки ,за да опазим здравето на персонал и клиенти;</li> <li>&nbsp;Взети са всички мерки и са подсигурени дезинфектанти, в случай на неотложни&nbsp;дейности ,които налагат присъствието в офиса</li> <li>Работим на 100%&nbsp; онлайн режим и сме&nbsp; достъпни по телефон, мейл, вайбър, месинджър или платформите за видеоразговори;</li> <li>Препоръчваме на всички да поддържат контакт с брокерите си по телефон или онлайн, като не се колебаят да задават въпросите си.</li> </ol>&nbsp; &nbsp; &nbsp; Оставаме гъвкави и с желание да дадем най&ndash;доброто в създалата се извънредна&nbsp; ситуация в страната!още

  • -

    още

  • -

    още